maanantai 15. syyskuuta 2014

Kuntosuunnistuksien järjestäminen: osa 1.3

Sunnuntai-iltapäivä meni hienosti maastossa liikkuessa. Edellisvuosien kokemuksen ja parin aikaisemman iltakävelyn perusteella suunnittelin neljä rataa, jotka olivat kutakuinkin KeKaRan iltarastiratojen ohjeiden mukaiset: A-rata 5,5 km, B-rata alle 5 km, C-rata 3 km ja D-rata 1 km. Suunnitelma tulostui paperille ja niinpä olin valmis maastokatselmukseen. Tällä kertaa mukanani oli karttapohjien ja värikynien lisäksi myös kuitunauhaa - tarkoituksenani oli merkkailla sopivat rastipisteet maastoon jo valmiiksi. Tämä työ säästää aikaa siinä vaiheessa, kun rastilippuja viedään maastoon. 

Ratasuunnittelussa pyrin valitsemaan Kankaanrinteiden parhaat maastot - alueelta löytyy laajoja alueita tuoretta ja rehevämpää kangasmaastoa. Kartan valmistumisen aikaan (2003) kartalla oli paljon vihreää väriä. Väri kuvasi nuorehkoa kuusikkoa, jota on sittemmin harvennettu. Nyt hakkuujätteet ovat maatuneet maahan ja paikkapaikoin metsä näyttää oikein kutsuvalta. Jotta suunnistaja ei täysin uppoa euforiseen tilaan kankailla kirmatessaan, suunnittelinpa hieman haastavampaakin maastoa kuljettavaksi pisimmille radoille. Saas nähdä millaista palautetta suunnistajilta tästä tulee. 

Alkuperäinen ratasuunnitelma piti lopulta aika hyvin paikkaansa - siirsin vain kolmea rastia hieman ''parempaan'' rastipisteeseen. Aikaa käytin noin kolme tuntia koko maastolenkkiin ja matkaa kertyi yli 8 km. Sopiva sunnuntailenkki siis. :) 

Näissä maisemissa suunnistetaan ensi lauantaina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti