tiistai 16. syyskuuta 2014

Iltarastikutsu


Keski-Karjalan iltarastit 20.9.2014 

 

Radat

Iltarasteilla on viisi ratavaihtoehtoa, joista voi valita päivän kunnon mukaan
  • A-rata 5,7 km
  • B-rata 4,5 km
  • C-rata 3,0 km
  • D-rata 1,3 km
  • RR-rata (eli siimari) lapsille

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu suunnistuspaikalla ratamestarille. Ilmoittautumisen yhteydessä suoritetaan karttamaksu ja ilmoitetaan emit-numero. Maaliin saapumisen jälkeen ilmoittaudutaan ratamestarille, että on saapunut metsästä.

 

Osanottomaksu 

Seuran jäseniltä karttamaksu on 2 euroa ja ulkopuolisilta 4 euroa. Alle 18-vuotiaat pääsevät suunnistamaan ilmaiseksi. 

 

Leimausjärjestelmä

Käytössä on emit-leimausjärjestelmä. Emit-numeron voi ilmoittaa suunnistuspaikalla. Voit vuokrata seuralta emit-kortin 2 euroa/suunnistus. 

 

Opastus

Opastus alkaa Kiteeltä tullessa Välivaarantien ja Korkeakankaantien risteyksestä. Uudesta-Värtsilästä tultaessa opastus alkaa n. 1 km Pienen-Heinäjärven jälkeen. Navigaattoreihin voi laittaa esim.. osoitteen Korkeakankaantie 76. Opastus suunnistuspaikalle laitetaan em. paikkoihin viimeistään klo 13.30. 

Kartta: Löytyy tästä

 

Pysäköinti

Autot pysäköidään peltoalueelle. Sateisen sään sattuessa tienvarsipaikoitus. 

 

Lähtö

Lähtöpaikka löytyy aivan parkkipaikan tuntumasta. Lähdöt tapahtuvat liukuvasti klo 14.00 - 16.00. Jokainen saa itse päättää, milloin on sopiva aika lähteä. 

 

Kartta 

Kartta on 2003 vuodelta, mutta sitä on pyritty päivittämään kuntosuunnistuksia vastaavalle tasolle vuosittain. Viimeisin päivitys 9/2014. Kartan mittakaava on poikkeuksellisesti pienipiirteisyydestä johtuen 1 : 7 500.  Suunnistuksissa käytetään tulostekarttaa. Rastimääritteet on tulostettu valmiiksi karttaan. Omat karttapussit kannattaa ottaa mukaan.

 

Maasto

Maastoa voi kuvata perinteiseksi suppamaastoksi, missä korkeuserot ovat varsin maltilliset. Aluetta halkoo metsäautotiet, joihin voi tukeutua suunnistaessaan. Kartan päivityksen yhteydessä muutamia polkuja ja ajouria on poistettu kartasta. Maasto on tyypillistä heinäjärvimäistä tuoretta ja rehevämpää kangasmaastoa. Keskikesällä horsmat ja saniaiset heikentävät avoimilla alueilla näkyvyyttä, mutta näin loppusyksystä saniaset alkavat lakoontua eikä kasvillisuus haittaa suuremmin maastossa etenemistä. Pääosin suunnistusradat kiertävät tuoreilla kuusivaltaisilla kankailla, missä harvennuksesta jääneet hakkuujätteet ovat jo maatuneet maahan.

 

Tiedottaja

Emmi (yhteystiedot löytyvät tarvittaessa KeKaRa-blogin yhteystiedoista)


Tervetuloa Kankaanrinteille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti