perjantai 24. heinäkuuta 2015

Muljulan iltarastien jälkipuinnit

Koko torstaipäivän kyttäilin Ilmatieteenlaitoksen sääennustetta, joka ei auringonsäteitä suonut Kiteen ylle iltarastiemme aikaan. Sen sijaa ennuste antoi lupauksen vesisateesta jopa ''kahdella'' pisaralla. Tämä hieman lannisti ratamestaroinnin fiiliksiä, sillä arimmat suunnistajat saattaisivat jäädä kotiin tv:n ääreen tai mökille saunaa lämmittämään. Suunnistuspaikalle saapuessa pari vesipisaraa  ennättikin tarttua tuulilasiin, mutta paikan päällä oli kesäkeli - aurinko paistoi ja ilmasto tuntui jopa trooppiselta. Ja mikä parasta, koko päivystysvuoron aikana Muljulaa ei saavuttanut yksikään sadekuuro, joten saimme nauttia auringosta ja poutasäästä koko iltarastitapahtumamme ajan. Mahtavaa! 

Jo ennakkoon oli tiedossa, että Muljulan alueelta löytyy pusikkoa, horsmikkoa, metrin mittaista saniaista ja valtavia nokkospuskia. Radat oli suunniteltu niin, että lähes kaikki suunnistivat samoihin ajouriin, sähkölinjoihin ja kuvionrajoihin tukeutuen, ja niin ettei kukaan (joku kuitenkin taisi) eksyisi pahimpiin pöpelikköihin. Ratamestarin luomat ''ohjaavat'' radat aiheuttivat kuitenkin sen, ettei mukana ollu erikoisempia reitinvalintavälejä vaan erot suunnistajien välillä ratkottiin rastipistetyöskentelyssä ja juoksukunnossa. Tästä osoituksena muutamien A-radan kiertäneiden gps-käppyrät, jotka löytyvät rastit.fi -sivustolta. 
Rasti nro 3:n lähikivet saattavat olla jatkossa keltaisia, mikäli eräs suunnistaja käy ne maalaamassa. :)

Tällä kertaa iltarasteillamme oli hieman jotain ekstraa suunnistajille. Ensinnäkin B- ja C-radan juoksijat huomasivat, että pitkän rastivälin ajoura oli niitetty nokkosista ja horsmista. Kiitos tästä kuuluu ratamestari-Akille, joka oli tämän järjestänyt suunnistajien iloksi. Lisäksi olimme kehitelleet pidemmille radoille juomarastin, koska edellisviikolla iltarasteillemme lupailtiin jopa hellettä. No, tänään sadetta odotellessa, juomakanisterin kiikuttaminen kannonnokkaan tuntui hieman koomiselta, mutta olihan tuolta pönikästä muutama litra vettä vajunnut parempiin suihin. 

Ajoura on niitetty suunnistajien iloksi. Myös vettä oli suunnistajille tarjolla. 
Näin heinäkuun loppupuolella monet suunnistajat tarkkailevat maastopohjaa hieman tarkemmin, sillä rastien ympäristöstä saattaa havaita hyviä marjapaikkoja. Nyt maastosta löytyi mukavasti mustikoita, jotka ovat lähes poimintakypsiä. Sateinen kesä on tuvottanut marjat mukavan kokoisiksi ja ainakin Muljulassa mustikan varvut taipuivat mustikoiden painosta. Lisäksi maastosta löytyy yllättävän runsaasti metsä- eli ahomansikkaa. Suunnistajat harmittelivatkin urakkansa jälkeen, kun aikaa ''tuhraantui'' marjojen napsimiseen. Myös kantarelliesiintymiä rastimaastoista oli löydettävissä. Ratamestarit tosin pelastivat eräältä rastiväliltä pari muovipussillista näitä keltaisia sieniä, sillä sienten tallautumisriski olisi ollut liian suuri. Mutta todistettavasti sieniä sillä oli ja varmaan näillä keleillä lisää maasta putkahtelee. Joten iltarastikartta käteen ja marja-/sienimetsälle! 
Marjoja

Iltarasteille saapui tällä kertaa 73 suunnistajaa, mikä lämmitti kyllä suuresti sekä ratamestareita, että muutenkin seuramme aktiiviväkeä. On mukavaa, että toimintaamme on tänä kesänä tutustunut uusia paikkakuntalaisia kuin myös kesälomlaisia muualta päin Suomea. Iltarastikaravaani pyörii aluella vielä ensi viikolla totutusti tiistaina sekä torstaina ja elokuun alusta alkaen joka keskiviikko, joten rasteja ennättää vielä bongailemaan ympäri Keski-Karjalaa. Rohkeasti mukaan!

Linkit: 
Keski-Karjalan iltarastien tulokset heinäkuulta (sis. Muljulan iltarastien tulokset)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti