perjantai 17. heinäkuuta 2015

Keski-Karjalan iltarastit 23.7.2015 Muljulassa

Radat

Torstain iltarasteilla on valittavana neljä rataa:
  • A-rata 6,3 km
  • B-rata 4,1 km
  • C-rata 3,6 km
  • D-rata 1,2 km

 


Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu suunnistuspaikalla tapahtuman järjestäjille. Ilmoittautumisen yhteydessä  suoritetaan karttamaksu ja ilmoitetaan emit-numero. Maaliin saapumisen jälkeen ilmoittaudutaan vielä järjestäjille, että on päästy turvallisesti pois metsästä. Kinkkisissä tilanteissa voi soittaa ratamestareille, joiden puhelinnumerot ilmoitetaan lähtöpaikalla. Hätätapauksessa soitetaan hätänumeroon.

 

Osanottomaksu

Seuran jäseniltä karttamaksu on 2 euroa ja ulkopuolisilta 4 euroa. Alle 18-vuotiaat pääsevät suunnistamaan ilmaiseksi. 

 

Leimausjärjestelmä

Käytössä on emit-leimaus. Emitin numero tulee ilmoittaa suunnistuspaikalla. Voit vuokrata seuralta emit-kortin käyttöösi 2 euroa/suunnistus. 

 

Opastus

Lähtöpaikka sijaitsee Kiteellä Muljulan kylällä. Suunnistuspaikan osoite on (lähellä) Hovinsalontie 3.  Suunnistuspaikalle on opastus Kitee-Rääkkylä-tieltä.  Opastus on paikoillaan klo 15.30 mennessä.

 

Pysäköinti

Suunnistuspaikka sijaitsee hallialueella, jossa on mukavasti tilaa autojen pysäköintiin.

 

Lähtö

Lähdöt tapahtuvat liukuvasti klo 16.00 alkaen. Maastoon pääse aina klo 18.00 saakka. Jokainen saa itse päättää, milloin on sopiva aika lähteä. K-piste (suunnistusslangia, varsinainen lähtöpaikka, jossa tehdään lähtöleimaus), on hieman kauempana paikoitusalueelta. K-pisteelle on opastus suunnistuspaikalta. Haluaisitko lähteä maastoon aikasemmin/myöhemmin? Kysäise ratamestareilta, onko tämä mahdollista.

 

Kartta

Torstain suunnistukset suunnistetaan Muljulan kartalla, joka on Veikko Kolun käsialaa. Kartan mittakaava on 1 : 10 000. Kartta on tehty vuonna 2010, mutta sitä on päivitetty 4/2013 ja 7/2015, joista jälkimmäinen päivitys on tehty näitä kyseisiä iltarasteja silmälläpitäen. Kartta on tulostekartta, joten sateen sattuessa kannattaa varustautua omalla karttamuovilla. 

 

 

Maasto ja radat

Maasto on tyypillistä keski-karjalaista rehevähköä kangasmaastoa, missä saniaiset ja maitohorsmat valtaavat vähänkin valoisammat alueet näin heinäkuun loppupuolella. Suuremmat avonaiset alueet kannattaakin ehkä kiertää. Pahimmat nokkospuskat on merkitty karttaan vaikea kulkuisena maastopohjana (keltainen pohjaväri + vihreä pystyviiva). Alueelta löytyy tarpeeksi korkeuseroja kuntosuunnistuksia ajatellen (Mäkrävaara, Haapovaara) sekä runsaasti tarkkuutta vaativia rastipisteitä. Aluetta halkoo Pölläsensuo, joka kuitenkin ratojen osalta saadaan helposti ohitettua. Pidemmillä radoilla kierrellään alueen pienipiirteisimmillä alueilla pitkiä siirtymävälejä unohtamatta ja lyhyemmillä radoilla hyödynnetään enemmän teitä, ajouria ja sähkölinjoja. A-, B- ja C-radalta löytyy juomarasti, jossa on tarjolla vettä. D-rata (lyhyt helppo) tukeutuu vahvasti pihatiehen, jotta lapsien ja huoltajien on helppo liikkua rastilta toiselle. Toivottavasti moni lapsiperhe tuleekin nyt kokeilemaan suunnistusta. Ratamestarina on häärännyt lisäkseni A. Hukka.

 

Tiedottaja

Emmi (yhteystiedot löytyvät tarvittaessa KeKaRa-blogin yhteystiedoista)  

Ratamestarit toivottavat kaikki kuntoilemaan Muljulan maastoihin! 

4 kommenttia:

  1. Kiitosket ratamestareille loistavasta tapahtumasta. Varmaankin kesän makeimmat iltarastit johtuen useista "mansikkarasteista"

    VastaaPoista
  2. Kiitos rasteista! Terveiset myös nokkosten niittäjälle. Tuntui mukavalta hilpasta metsätietä eteenpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matti näistä kommenteista. Välitän kiitokset myös ratamestarikaverilleni, joka niitti horsmat ja nokkoset suunnistajien iloksi. Rasteilla nähdään!

      Poista