sunnuntai 22. helmikuuta 2015

III hiihtolenkki: Värtsilä

Keski-Karjalan laturetkikauden avasi tänään (22.2.) Värtsilän Kisan järjestämä Värtsilän laturetki. Kun muualta Pohjois-Karjalasta alkoi viikonlopun kuluessa tulla ilmoituksia hiihtotapahtumien peruuntumisista lämpöaallon puhaltaessa Itä-Suomen yli, Värtsilässä päästiin hiihtämään hienoilla latu-urilla. 

Tällä kertaa sain hiihtoseurakseni Keski-Karjalan Rastin suunnistajia. Näin sunnuntaisin innokas juoksuporukka on kokoontunut läpi talven joko Tohmajärvelle tai Kiteelle lenkkeilemään. Tänään lenkkarit olivat kuitenkin vaihtuneet suksiin ja seitsemän pihkaniskaa aloitti urakkansa Värtsilän Kylätalolta. Matka taittui reipastahtisesti mehu- ja evästaukoja pitäen. Hiihdimme ensin n. 20 km lenkin, joka kiersi Värtsilästä Niiralan kautta Sikkerivaaran kupeeseen ja edelleen Selkäkylälle, Suoniemelle ja Patsolaan. Koska keli oli hyvä ja joukkiomme tuntui varsin hyvävoimaiselta, kiersimme vielä reilun 6 km lenkin edellisen perään.

Kuten laturetkien teemaan kuuluu, myös tällä laturetkellä oli huoltopisteitä. Oman arvioni mukaan tarjolla ollut mehu oli sopivaa - ei liian kuumaa eikä liian haleaa. Myös hiillosmakkara ja pullakahvit maistuivat oikein makoisalta hiihtolenkin päätteeksi. Kaiken kaikkiaan kyseessä oli lämmin ja reipashenkinen laturetki.

Kuvia KeKaRan facebook-sivulta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti